Kategorie
 
 
 
 
 

Jak uskladnit pneumatiky

       Uskladnění pneumatik musíme řešit každou sezónu. Dvakrát ročně vyměnit a nasadit ty správné. Zdánlivě jednoduchý úkol. Jak je uskladnit tak, abyste je udrželi v perfektním stavu co nejdéle? Na první pohled zcela banální záležitost. Víte, ale jak správně uskladňovat pneumatiky, abyste předešli různým poškozením nebo nechtěnému zdeformování?

V první řadě musí pneumatiky projít kompletní doporučenou péčí jako:
 
- důkladně vyčištění
- kontrola celkového stavu
- ošetření speciálním přípravkem
- vysušení
 
Pokud již jsme své pneumatiky důkladně vyčistili musíme je někam uložit. Nejideálnějším řešením je, uložit pneumatiky ležmo samozřejmě na to Vám poslouží horizontální stojan. Vhodné je pootáčení pneumatik, které můžete udělat po měsíci. Předejdete tím zdeformování pneumatik.
 
 
Stojany na pneumatiky jsou praktickým pomocníkem, pokud chcete efektivně využít každý prostor ve vaší garáži. Horizontálními stojany zároveň zabráníte deformování a znečištění pneumatik. Nezaberou Vám mnoho místa a máte jistotu, že stojan je vhodný pro bezpečné uložení a následně doporučené otáčení všech čtyř pneumatik.
 
Nástěnný stojan na pneumatiky Vám nabízí mnohem větší množství prostoru. Z důvodu uložení vedle sebe a na stěně. Pneumatiky jsou položeny na dvou rovnoběžných tyčích. Zároveň jejich zabezpečují proti samovolnému posunu resp. vypadnutí ze stojanu.
Stojan má dostatečnou hloubku i pro uložení nadrozměrných pneumatik, např. 19 'apod .. V extrémním případě je možné na stojan uložit pneumatiky s diskem o průměru do 80 cm.
Pevnou montáží do stěny si můžete být jisti, že Vaše pneumatiky zůstanou na tom správném, Vámi určeném místě.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze