Jak vybrat správnu vanu kufru

Kategorie
 
 
 
 
 

Jak vybrat správnu vanu kufru

     Jednou z důležitých součásti automobilu je také zavazadlový prostor o který je třeba pečovat stejně jako o jiné části vozidla. Hlavně pokud tento zavazadlový prostor aktivně používáme na pracovně účely a přesun materiálu, který by mohl zašpinit čalounění nebo v kufru rozlít. Nicméně zašpinit se může iz běžných nákupů nebo špinavých věcí. Právě vany do kufru jsou skvělý praktický doplněk, který zajistí ochranu před těmito nástrahami a chrání váš automobil před zbytečným poškozením nebo znečištěním.

 

     Instalace vany je velmi jednoduchá. Vany jsou vyrobeny na míru kufru každého automobilu. Vana po vložení do zavazadlového prostoru tedy přesně zapadne. V případě že přenášíte sypký materiál na stavbu, převážíte tekutiny nebo jdete na rybaření či lovu vaničku v kufru určitě oceníte. Její využití najdete i při každodenním nákupu. Rozlité mléko nebo rozházený nákup není nic příjemní. Pokud chodíte na lyžovačku i pro vás je vana určená. Údržba a čištění vaničky je maximálně jednoduché. Stačí ji jen ostříkat např. zahradní hadicí. V případě většího znečištění ji můžeme umýt běžnými čistícími prostředky.

Známe dva typy van

1.     Plastové vany

       Tyto vany jsou oblíbené hlavně v automobilech využívaných na pracovně účely jako je vození materiálu na stavbu, převážení tekutin a podobně. Jsou vyrobeny z polyethylenu a tudíž jsou odolné vůči benzínu, oleji, kyselinám či čistícím prostředkem. Největší výhodou těchto van je zvýšený okraj 4 - 5cm, který chrání interiér zavazadlového prostoru před vysypáním či vylitím tekutin. Jsou snadno omyvatelné běžnými čistícími prostředky.

       Plastové vany jsou vyrobeny z kluzkého plastu a proto se vyrábějí i druhy s protiskluzovou vrstvou uprostřed vany. Tato vrstva aktivně zabraňuje pohybu věci po kufru automobilu. Nevýhodou plastových vaniček s protiskluzovými vrstvami je, že se tyto vrstvy při sypkých materiálech rychle zašpiní a proto si třeba při koupi zvážit jaký druh vany mi bude nejvíce vyhovovat.

 

       2. Gumové vany

     Vana je vyrobena z gumy, která je odolnější než plast a tak nedochází k praskání nebo mechanickému poškození vany. Okraje gumových van jsou nižší než u plastových a to ve výši 2 až 3 cm. Kvalitní gumová vana je odolná i vůči různým tepelným podmínkám vydrží teploty od -40 ° C až do minimálně + 80 ° C. Má značnou odolnost vůči stárnutí materiálu vlivem UV-záření. Protože jsou tyto vany celopryžové, mají velmi vysoký odpor pohybu a není nutná dodatečná protiskluzová vrstva. Vysoké vroubkování zároveň slouží jako izolátor zavazadel před případnou vylitou tekutinou. Gumová vana je stejně jako plastová jednoduše omyvatelná, uzpůsobena pro standardní údržbu pomocí běžných čistících prostředků.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze